Nieuwe baan? Hoe doet uw nieuwe pensioenfonds het?

‘Hoe kan ik achterhalen hoe mijn nieuwe pensioenfonds presteert?’ Dit is een belangrijke vraag voor mensen die een nieuwe baan krijgen en bij een nieuw pensioenfonds pensioen gaan opbouwen. Zij staan namelijk voor de vraag wat zij gaan doen met hun opgebouwde pensioen bij hun oude pensioenfonds. Laten staan of meenemen naar hun nieuwe pensioenfonds?

Vergelijking tussen oude en nieuwe regeling
Hebt u een nieuwe baan? Dan kunt u pas een besluit hierover nemen als u een vergelijking hebt gemaakt tussen uw oude en nieuwe pensioenregeling. Om te achterhalen hoe het pensioenfonds ervoor staat, kunt u de volgende acties ondernemen:

  1. de startbrief van het nieuwe pensioenfonds lezen die u ontvangt nadat u in dienst bent gekomen
  2. de websites van beide pensioenfondsen raadplegen (als uw andere pensioenfonds ook een website heeft)


Als u dat wilt, kunt u ook de jaarverslagen van het afgelopen jaar doorkijken.

Vragen
De financiële positie is een belangrijk gegeven, maar niet het enige waar u op moet letten. Stel uzelf verder de volgende vragen om te bepalen of waardeoverdracht voor u interessant is:

  • Is er een herstelplan?
  • Worden de pensioenen jaarlijks verhoogd?
  • Welke keuzes hebt u als u straks met pensioen gaat?
  • Hoeveel pensioen kunt u elk jaar opbouwen?
  • Hoe zijn de risico’s verdeeld?
  • Wat is er geregeld voor nabestaanden, ook als u niet meer in dienst bent op het moment van overlijden?

Meer informatie
Op deze website vindt u veel informatie over uw pensioenregeling bij ons fonds als werknemer, oud-werknemer of gepensioneerde. Op de pagina Publicaties vindt u alle belangrijke documenten, zoals reglementen, jaarverslagen, brochures en brieven. Wilt u weten hoe ons fonds er financieel voor staat? Bekijk dan de actuele dekkingsgraad in een grafiek.