Model Pensioenvergelijker gepubliceerd.

De Pensioenvergelijker is vanaf 1 juli 2016 beschikbaar voor deelnemers van een pensioenregeling. De Pensioenvergelijker is een onderdeel van Laag 3.

Doel van de Pensioenvergelijker:

De Pensioenvergelijker maakt duidelijk dat er verschillen bestaan tussen pensioenregelingen en dat het nuttig is om deze verschillen te bekijken, zeker bij een wisseling van baan. Door de Pensioenvergelijker in te vullen vergelijkt de deelnemer twee pensioenregelingen. Daaruit blijkt wat de verschillen tussen de pensioenregelingen zijn en kan de deelnemer bedenken wat deze verschillen voor hem persoonlijk betekenen.

Hoe werkt de Pensioenvergelijker?

De deelnemer vult de Pensioenvergelijker in op basis van informatie uit Laag 1 van Pensioen 1-2-3. De deelnemer heeft zowel de Pensioen 1-2-3 van zijn oude regeling als die van zijn nieuwe regeling nodig, plus de Pensioenvergelijker. Hij doorloopt vijf stappen om de basiskenmerken van twee regelingen op een rij te zetten:

1. Wat krijgt de deelnemer wel en niet in de pensioenregelingen?

2. Hoe bouwt hij pensioen op?

3. Welke keuzes heeft hij zelf?

4. Hoe zeker is het pensioen?

5. Hoe belangrijk zijn de verschillen tussen beide regelingen voor mij?

De volgorde van de stappen en de iconen op de Pensioenvergelijker komen overeen met die van Pensioen 1-2-3. Dit helpt de deelnemer bij het vinden van de informatie die hij voor het invullen nodig heeft. Na alle stappen te hebben ingevuld, heeft hij een overzichtelijke weergave van de verschillen tussen de twee pensioenregelingen en keuzes die hij zelf daarbinnen heeft. Op basis van de verschillen kan hij bepalen hoe belangrijk deze voor hem zijn. Indien nodig kan hij in actie komen. Klik hier om naar de Pensioenvergelijker te gaan.