Indexatie actieve deelnemers

Indexatie actieve deelnemers per 1 januari 2021

Geachte deelnemer aan het pensioenfonds van Stichting Pensioenfonds Huntsman Rozenburg.


Het doet het bestuur van het pensioenfonds een genoegen u, als actieve deelnemer, langs deze weg te kunnen informeren dat uw pensioenaanspraken zullen worden verhoogd per 1 januari 2021. De indexatie is afhankelijk van de financiële positie van het pensioenfonds zoals weergegeven door de beleidsdekkingsgraad op 30 september 2020 en is maximaal gelijk aan 1,22%, zijnde de CPI prijsinflatie over oktober 2019 - oktober 2020. De financiële positie van het pensioenfonds is helaas niet toereikend om een volledige indexatie te kunnen toekennen. Uw pensioenaanspraken zullen per 1 januari 2021 daarom met 0,47% verhoogd worden.

In de eerste helft van dit jaar hebben de beleggingen het door Covid19 slecht gedaan. Inmiddels hebben de aandelenmarkten zich hersteld maar is de rente nog steeds erg laag. Daardoor is onze dekkingsgraad gedaald en hebben we een herstelplan moeten indienen bij De Nederlandsche Bank. Volgens dat plan hebben we onze beleggingen niet hoeven te wijzigen en zijn we naar verwachting binnen enkele jaren weer uit herstel. Maar we blijven natuurlijk afhankelijk van hoe de financiële markten zich werkelijk ontwikkelen.

Mede namens het pensioenfondsbestuur en Rick Brand wens ik u fijne feestdagen toe en het allerbeste voor het nieuwe jaar.

Met vriendelijke groet, Rein Godding Manager Pensioenfonds